Σε λίγες μέρες η ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΛΕΠΑ πάει ΣΤΟΥΝΤΙΟ!!!

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε κάποια ηχογράφηση και να μην έχουμε τα τεχνικά προβλήματα της τελευταίας φοράς. Με την ευκαιρία αυτού του σημαντικού γεγονότος ας ξαναθυμηθούμε κάποια από τα ιστορικά στούντιο της Ουράνιας Χλέπας.

Μια από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος ήταν όταν το 1986 έχασε το υπερσύγχρονο ιδιόκτητο στούντιο σε παρτίδα πόκερ στο συνοικιακό φεστιβάλ “Πες ΝΑΙ στον Αθλητισμό, ΟΧΙ στα Ναρκωτικά” στην πλατεία Βάθη, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Η έντονη διαμαρτυρία μας μας στοίχισε τη διαγραφή μας από την κλαδική των μουσικοσυνθετών του ΠΑΣΟΚ, και χάσαμε την πρόσβαση σε κάθε στούντιο κάθε μαγαζί και συναυλία, για τα επόμενα 3 χρόνια. Καταφύγαμε τότε στη πάντα φιλόξενη Σοβιετική Ένωση που μας παραχώρησε δωρεάν κάτι εγκαταστάσεις σε ένα παλιό γκούλαγκ στην Σιβηρία. Η επίδραση του περιβάλλοντος μας έκανε να στραφούμε στο Ντεθ Μέταλ, αλλά ευτυχώς όχι για πολύ. Το 1989 τα πράγματα άλλαξαν και άρχισαν να μας ζητάνε λεφτά για το στούντιο που χρησιμοποιούσαμε. Ποτέ δε καταλάβαμε αυτή τη στροφή. Γυρίσαμε στην Ελλάδα και στήσαμε ένα παράνομο αυτοσχέδιο στούντιο ηχογράφησης στη Βαρυμπόμπη (φώτο).

rtyjuy6ujyujyujty

Η Ουράνια Χλέπα πάντα χρησιμοποιούσε τεχνολογία αιχμής στις ηχογραφήσεις της. Τα πρώτα στούντιο ήταν τεράστια προκειμένου να χωρέσει όλη αυτή η τεχνολογία. Παρακάτω βλέπετε μια φωτογραφία από το στούντιο που μας παραχώρησε ο Στάλιν στα υψίπεδα του Καζακστάν το 1946.

rtyjeryjfgdfg

Η τεχνολογική πρόοδος όμως έκανε τα στούντιο πιο απλά. Εδώ, 12 χρόνια μετά, στην Αριζόνα.

trukjeryjhrthfdgbfv

Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει τα παλιά. Τα πάντα είναι απλά και αυτόματα!!! Η φωτογραφία είναι από τα πειραματικά εργαστήρια του συγκροτήματος σήμερα.

59241228_e91c7b52bc

Αυτά για τώρα. Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε πολλά ακόμα ιστορικά ντοκουμέντα του συγκροτήματος.

2 thoughts on “Σε λίγες μέρες η ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΛΕΠΑ πάει ΣΤΟΥΝΤΙΟ!!!”

  1. katarxas thelw na saw euxaristisw pou me sygkinete toso me kathe sas post kai mou thimizete ta palia.

    katadeuteron tha thela na sas parakalesw na breite ena tropo na bazoume photografies sta sxolia giati apo tin sigkinisi epsaksa sto proswpiko mou arxeio apo tis prwtes imeres pou simeteixa sto peirama tis xlepas kai den kserw pws na ta anevasw.

    opote apla sas bazw ta link

    edw mporoume na broume palio filo melos ths xlepas na promitheuete ta kalwdia pou xreiazomastan gia to stountio

    http://www.vibrant.com/images/cables/spaghetti-man-runs-with-scissors.jpg

    kai edw mporeite na deite ti ekane o idios meta me auta ta kalodia

    http://www.vibrant.com/images/cables/sound-cables-lawatt.jpg

  2. a nai ksexasa na ypograpsw
    signwmi

    ka tsa vi dak i a s

    (ydraulikos trapeziths koinwniologos filosofos papoutsis psichologos)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *