Βιβλιο-Επιλογές (Πως να Χέζεις στο Δάσος)

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη στο μπλόκ μας “Βιβλιοεπιλογές” μόνο και μόνο για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε τόσο καλά: να ανεβάζουμε το πνευματικό σας επίπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στο μουσικό κουρμπέτι έχουμε καταλάβει καλά ότι δεν μπορείς να κάνεις τέχνη αλλά ούτε και να καταλάβεις την τέχνη άμα δεν είσαι καλλιεργημένος άνθρωπος. Για το λόγο αυτό θα σας παρουσιάζουμε εδώ βιβλία που σημάδεψαν την Ουράνια Χλέπα και αποτέλεσαν πηγές έμπνευσης και πνευματικά θεμέλια του συγκροτήματος.

a251_t1

Το πρώτο μας βιβλίο είναι το How to Shit in the Woods: An Environmentally Sound Approach to a Lost Art του Kathleen Meyer. Στα ελληνικά: “Πως να χέζεις στο δάσος” (δεν υπάρχει ελληνική έκδοση ακόμα αλλά κάποιοι στην Ουράνια Χλέπα έχουν αρχίσει την μετάφραση). Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει σύγχρονες μεθοδολογικές στρατηγικές για αποτελεσματικό χέσιμο στην εξοχή χωρίς διατάραξη των ευαίσθητων οικολογικών ισορροπιών, με ευελιξία και δυνατότητες προσαρμογής σε κάθε πιθανή κατάσταση (π.χ. χαμηλή βλάστηση, έδαφος με κλίση, βραχώδες έδαφος κλπ). Το βιβλίο αυτό θα φανεί πολύ χρήσιμο σε ορειβάτες, κυνηγούς UFO, περιοδείες συγκροτημάτων κλπ. Μη νομίζετε ωστόσο ότι το βιβλίο αυτό περιορίζεται σε πρακτικές λύσεις. Απεναντίας διανθίζεται με πρωτότυπα λογοτεχνικά σχήματα και βρίθει φιλοσοφικών αναλύσεων δύσκολων εννοιολογισμών όπως η συγκράτηση, η ανακούφιση κ.α.).

One thought on “Βιβλιο-Επιλογές (Πως να Χέζεις στο Δάσος)”

  1. ευχομαι την μετάφραση να την κάνετε από την δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του 1989.
    2nd Revised edition (1 octobre 1989).
    Αλλιώς να μην την κάνετε.

    ΥΓ.
    Ειχα πει να σχολιάσω όλα σας τα θέματα και είχα ξεκινήσει με τη σειρά..αλλά μετά κουράστηκα.Οπότε το φυλάω ακόμα για το μέλλον. Ποτέ δεν ξέρεις.

    κατσ α βιδ α κ ι α σς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *