ένα ακόμα από το 5ο υπόγειο της ουράνιας χλέπας

εδώ έχουμε ένα τραγουδάκι εισαγωγής του δίσκου “ουράνια χλέπα- 40 χρόνια επιτυχίες δεκαετία ’30”. Το τραγούδι αυτό αποτελεί το intro  στην πρώτη δισκογραφική δουλειά της τωρινής σύστασης της μπάντας και αναφέρεται στην αναζήτηση μας για την απομεταρσίωση, τη  θεϊκή φύση της Ιδέας και την κάθετη όραση, δηλαδή το μαρκάρισμα της καρτεσιανής υπόφυσης που μας ενώνει με τη Ψυχή, τον κόσμο των Ιδεών. Τους στίχους έγραψε ο περιπτεράς της γειτονιάς μας, ο κυρ-Μήτσος, σε ένα πακέτο τσιγάρα που μας χάρισε ένα χρονικό κάτι  την ώρα που γυρίζαμε από το έτσι.

DownloadIntro

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Μπάμπη, τον κατάκοπο που γύρισε από το τρίο

Η Αλέκα Παπαρήγα χαιρετίζει το blog της ουράνιας χλέπας και υπόσχεται συνάντηση με τσιπουράκια στο Χασάν

Με επιστολή στο  blog της ουράνιας χλέπας από τον Περισσό σήμερα το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα εκδήλωσε τη χαρά της για την προσπάθεία που γίνεται να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια γύρω από το κίνημα της ουράνιας χλέπας. Συγκεκριμένα υπόστηριξε πως το Κ.Κ.Ε . ως υπεύθυνο κόμμα οφείλει να αναγνωρίσει τους ταξικούς αγώνες της ουράνιας χλέπας από την εποχή των Παγετώνων και μετά ( πιο πριν λέει δεν είχε τον δέοντα αντιαμερικανισμό) όπως και τις καλλιτεχνικές φιλοσοφικές πολιτικές και ποδοσφαιρικές (4-3-3)  πρωτοπορείες που άφησε στο διάβα της. Τέλος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τις εναπομείναντες ιδέες-μέλη της ουράνιας χλέπας για τσίπουρα στο Χασαν.

η

Αρχαία δισκογραφία

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της ουράνιας χλέπας τοποθετείται γύρω στα 1700 π.Χ. όταν και κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την ΜΙΝΩΣ το ένα και μοναδικό αντίτυπο με τα πρώτα punk τραγούδια. Πρόκειται για τον γνωστό δίσκο της Φαιστού, ένα από τα γνωστότερα μυστήρια (μέχρι τούδε) της ανθρωπότητας, ο οποίος θεωρείται από πολλούς μητέρα της γραμμικής Α. Στην πραγματικότητα ο δίσκος αυτός (κι αυτά τα κρύβει ακόμα κι ο Λιακόπουλος) περιλαμβάνει την εκτέλεση των τραγουδιών the queen Πασιφάη is dead και Motherfucker Δία.

Στίχοι των τραγουδιών σε ιερογλυφική μορφή

μετάφραση:

Είμαι ένας πάνκης

έχω σουρώσει

μου γύρισε η βίδα

τρέχω στους δρόμους

και κυνηγάω μια μύγα

Η ιστορία της Ουράνιας Χλέπας μέσα από εικόνες (μέρος 1ο)

Η αλήθεια είναι πως η Ουράνια Χλέπα σαν αισθητικό κίνημα έχει ιστορία αντίστοιχη της βίβλου και έχει πουλήσει μέσα στους αιώνες αντίστοιχα κομμάτια. Τα πρώτα βήματα τα βρίσκουμε στο χώρο της Κρήτης στην μινωϊκή περίοδο, όπου κυρίως με έγχορδα και πνευστά αυτοσχέδια όργανα, η Ουράνια Χλέπα έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Ο κιθαρωδός Προσμένης ο Μυκηναίος κατάφερε και ένωσε τις δυνάμεις των αυλών του Εμπερδοκλή του Αθηναίου και του Αριστρείδη του Κορίνθιου με τη φωνή και τη λύρα της Γοργυνίας από τη Σπάρτη σε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα ζήλευαν και αρκετά μεθύστερα νεανικά γκρούπ που κινούταν στο χώρο της ακαδημίας του Πλάτωνα.

Αν ψάξουμε μέσα στη ροη του χρόνου θα βρούμε αρκετές αποδείξεις για την ύπαρξη του θρυλικού συγκροτήματος μέσα από τοιχογραφίες, αγγειογραφίες, κ.α. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια από τις πιο γνωστές τοιχογραφίες όπου απεικονίζεται η Γοργυνία από τη Σπάρτη με το πρώτο θρυλικο πανωφόρι της Ουράνιας Χλέπας. Η πορεία που παρουσίασε το συγκρότημα κατα τους πρώτους αιώνες της ύπαρξής του είναι αρκετά συγκρουσιακή και σχεδόν όλα ξεκίνησαν από την αναζήτηση του είναι και του μη είναι μέσα από τις διδασκαλίες του Φαρμακοτέλη του Ευοίωνου. Οι διαφωνίες των μελών του συγκροτήματος οδήγησαν στην αποχώρηση της Γοργυνίας από το Κίνημα και στην τοιχογραφία αυτή την βλέπουμε στην απαρχή της σόλο καριέρας της, στην συναυλία αλληλεγγύης στα θύματα του παλιρροϊκού κύματος που έγινε στο αρχαίο θέατρο της Κνωσού, την εικοστή εννάτη  του μήνα Ελαφηβολίωντα το 1612 π.Χ .

Οι ωχρά σπειροχαίτη στη Γιουροβίζιον

Οι προσδοκίες για τν Σάκη είναι ψηλές. Πάραυτα δε είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορεί να τα καταφέρει και να δοξάσει την χωρά μας για άλλη μια φορά. Μπροστά σε αυτή τη εθνική ντροπή το αντί-θεαματικό συγκρότημα με τις αντί-εμπορευματικές ανησυχίες ωχρά σπειροχαίτη εκδήλωσε την διάθεση να εκπροσωπήσει τη χωρά μας.

Με το ρομαντικό κομμάτι «το πανί μου πάντα ανοιχτό» η χωρά μας έχει ένα κρυμμένο άσσο στο μανίκι της. Το κομμάτι μιλεί για τα βάσανα του ρομαντικού επαναστάτη με τον ερώτα. Αυτό το δράμα του χωρισμένου επαναστάτη εξηγεί το κομμάτι το όποιο είμαστε σίγουροι πως θα αγγίξει πολλές ευαίσθητες χορδές. Το κομμάτι αυτό αποδεικνύει πως και οι επαναστάτες έχουν νταλκάδες και συνδυάζει το λαϊκό αίσθημα του πόνου με την πολιτική διείσδυση της αναρχικής αντίληψης

Ο αντί-θεαματικός καλλιτέχνης δήλωσε σίγουρος για την νίκη του. Διαφημιστικές τουρνέ θα ξεκινήσουν από το πευκώνα του Ίλιου μέχρι και τα προπύλαια. Ο Σάκης μόλις άκουσε το συγκεκριμένο κομμάτι δήλωσε πως θα ήθελε να το τραγουδήσει εκείνος ενώ ο καραβέλας έγραψε ειδικό άρθρο στη ζούγκλα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους καλλιτέχνες και ορίστε το κομμάτι που συγκίνησε τα πλήθη

http://www.youtube.com/watch?v=J1MhSpZs67I

Συναυλία Αλληλεγγύης στους πυλώνες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού

Η Ουράνια Χλέπα έχοντας βαθιά επίγνωση των δραματικών καταστάσεων που ζούμε και της δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος καλεί το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας να σταλθεί στις επάλξεις και να διοργανώσει μια συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του λιμνοκτήτη ηγούμενου και της παλιό-παρέας του. Μια παρέα που τώρα έχει χωρίσει.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα να σε χωρίζουν από τους φίλους σου!!!

Δεν έχετε καρδιά βρε;