Η ιστορία του αντίτιμου για την ουράνια χλέπα

Η ουράνια χλέπα σαν κίνημα, πριν μπει στον αντιεμπορευματικό κύκλο είχε αντίτιμο στις συναυλίες της. Γύρω στο 30 μχ οι συναυλίες μας κυμαινόντουσαν γύρω στα τριάντα αργύρια. Εκείνη τη περίοδο κάναμε τουρνέ στην ευρύτερη περιοχή της Ιουδαίας. Ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί και έψαχνε να μας βρει όπου και αν παίζαμε. Ένας νεαρός ιουδαίος έκανε το παν για να έρθει στη συναυλία μας. Κίνησε γη και ουρανό για να βρει τριάντα αργύρια. Το δυστύχημα βεβαία δεν το αποφύγαμε. Μόλις του είπαμε ότι αν μας το έλεγε θα μπορούσε να μπει δωρεάν αυτοκτόνησε κάτω από ένα δέντρο. Εκείνη τη εποχή ήταν μια από τις μεγάλες στροφές του κινήματος. Μετά από κάτι μπάχαλα στο ναό του Σολόμωντος, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το αντιεμπορευματικό. Δυστυχώς το νεαρό που κύλησε της εξέργεση τον σταύρωσαν μετά από λίγο. Τι να κάνεις όμως.. c’ est la vie

3 thoughts on “Η ιστορία του αντίτιμου για την ουράνια χλέπα”

  1. ο προπάππος μου, μου έλεγε τα βράδυα πριν κοιμηθω αυτή την ιστορία των Ουράνια Χλέπα..

    να ‘στε καλά που μας βοηθάτε να κατανοήσουμε την ιστορία μας και να μαθαίνουμε από μουσική..

    και νομίζω ότι καλά πράξατε που το γυρίσατε στο αντιεμπορευματικό. (ειδικά τώρα με τη κρίση)

    ένας ανώνυμος θαυμαστής.

  2. έχω ακούσει και μια άλλη ιστόρια για εκείνη την περίοδο και θα ήθελα αν είναι δυνατό να την επιβεβαιώσετε. Λέγεται ότι κάποιοι από το συγκρότημα είχαν πάει κρυφά από τους υπόλοιπους στο παλάτι του ηρώδη και έπειξαν “ακαπέλα”. Η αμοιβή που ζήτησαν ήταν μια τούφα από τα μαλλιά ένός τύπου που ήταν φυλακισμένος στο παλάτι, και είχε βίτσιο να πλένει όλο τον κόσμο στο ποτάμι. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και η σαλώμη, που όταν τελείωσε η συναυλία είχε ενθουσθαστεί τόσο πολύ που έπεισε τον ηρώδη να δώσει ολόκληρο το κεφάλι.
    Είναι αλήθεια ή απλά άλλος ένας μύθος που συνοδεύει το συγκρότημα;

  3. απο τα παλαιοτερα μελη γνωριζουμε οτι ειχε παιξει πριβε συναυλια. απο κει και περα οι διαφορες φημες που εξαπλωνονται δεν τις επαληθευουμε γιατι ο κοσμος θα νομιζει διαφορα. να φανταστεις μια φορα πηγαμε στη ρωμη και καηκε το πελεκουδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *